Blog: Al onze familie en vrienden moeten zich veilig door het verkeer kunnen bewegen!

'Leidschendam-Voorburg is gunstig gelegen met meerdere treinstations, Randstadrail en vlakbij de A4, A12, A13 of N14/A44. Ook zijn er mooie fietspaden van onze gemeente naar de buurgemeenten, dit is omdat onze stad veel forensen kent, de helft van alle inwoners werken in een buurgemeente of verder. De afgelopen jaren is al fors geïnvesteerd in de bereikbaarheid van Leidschendam, Voorburg en Stompwijk, maar wat de VVD LV betreft nog niet genoeg. Onze infrastructuur moet worden klaargemaakt voor de toekomst. Daar profiteert iedereen van. Daarom: handen uit de mouwen!'

 

De passage hierboven komt uit ons verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Mobiliteit en infrastructuur is en blijven de aankomende jaren belangrijke punten voor de VVD Leidschendam-Voorburg. De afgelopen jaren hebben we als gemeente al flink geïnvesteerd in de regio de Rijnlandroute met daarin de Corbulo tunnel tussen de A4 en A44 en de Rotterdamse baan is aangelegd. Ook op andere punten zijn we druk bezig, want wij willen graag dat er én in het OV, én in de fietsers én in de automobilist wordt geïnvesteerd. Zo vordert de Velostrada, zetten we in op het asfalteren van fietspaden en maakte we ons hard voor meer en beter Openbaar Vervoer, zoals een randstadrail-halte bij Overgoo.

 

Om onze regio de aankomende jaren nog beter bereikbaar te maken zijn echter nog meer investeringen nodig. Hierover ben ik veelvuldig in gesprek met collega-VVD-ers vanuit de omliggende gemeente alsmede de VVD-ers in de Provinciale Staten. Hierbij hebben wij het vaak over grensoverschrijdende problemen zoals de afrit bij de A4, de N14 (de ondertunneling van de kruisingen) en N44/A44. Daarnaast bezoek ik met regelmaat de bijeenkomst van de MRDH, hier worden ook diverse keuzes gemaakt aangaande het Openbaar Vervoer in de regio.

 
Met 1 ding ben ik echter de laatste tijd extra bezig, en dat is het lokale verkeer in onze wijken en straten.
 Ik heb 4 kleine kinderen en een vrouw die zich dagelijks in het verkeer mengen bv op weg naar school en/of werk. En, eerlijk gezegd, maak ik mezelf steeds vaker zorgen over hun veiligheid als ze zich hier in het verkeer begeven. De laatste tijd zijn er in onze gemeente een paar heftige ongelukken gebeurt. Ook ontvang ik veel berichten waarin mensen mij persoonlijk aanspreken over hun gevoel van verkeersonveiligheid. Dit alles samen was dan ook voor mij een persoonlijke drijfveer om op 4 september 2022 een meldpunt te starten. Ik kreeg binnen 24 uur al best wat meldingen en uiteindelijk zitten we zelfs op bijna 60 meldingen. De afgelopen tijd ben ik langs bijna alle punten geweest om te zien wat er speelde om vast te leggen en om naar de melders te luisteren. Want het zijn die mensen die zich zorgen maken als hun vrouw, kind of ander familielid naar buiten gaat.

 

We hebben de meldingen opgehaald en we willen vanuit hier door. Dat gaan we doen door op korte termijn het Actieboek aan de wethouder aan te bieden. Daarnaast hebben wij voor het debat van de 31e ook de brief van de wethouder laten agenderen. De verkeersveiligheid kan en moet snel beter, dit is voor ons de inzet tijdens dit debat.

 

Daar stopt het niet, ik zal in alle stukken die er naar en langs de raad komen mijzelf in blijven zetten voor de verkeersveiligheid. Ik zal de wethouder met grote aandacht volgen in de plannen die hij maakt voor de gemeente. Zo zorgen de VVD Leidschendam-Voorburg en ik ervoor dat: “Al onze familie en vrienden zich veilig door het verkeer kunnen bewegen!”

 

Groet Rick