Blog: Werkzaamheden op straat

Vandaag zitten we precies op de helft van het zomerreces; een periode zonder vergaderingen waarin ook door ons raadsleden even uitgezucht kan worden, de administratie bijgewerkt dan wel de spreekwoordelijke tank bijgevuld kan worden voor weer een nieuw politiek seizoen. Menig raadslid zit dan ook vast ergens vandaag heerlijk in het zonnetje, is het niet in eigen land dan wel in het buitenland. Dit laatste hopelijk dan wel mét koffers.

Ik weet niet of je het een ongeschreven regel kunt noemen maar er gebeurt in deze periode weinig op politiek vlak. Als zaken even kunnen wachten dan is eind augustus snel genoeg. Dat geldt natuurlijk ook voor onze fractie. En soms komt er dan toch iets waarvan mijn handen gaan jeuken. Afgelopen maandag verscheen er plotseling in mijn straat een bord met daarop de vermelding dat de straat voor 1 dag dichtging. Auto’s graag even ergens anders parkeren. Geen verdere uitleg, geen communicatie in de brievenbus, niks. Het speculeren in de straatapp begon direct. Was het wederom voor de glasvezelkabel? Maar waren die al niet 2x geweest? Was het dan voor de riolering? Of zouden we dan toch er parkeerplaatsen bijkrijgen? Er werd een poultje gestart en ingezet. Rien ne va plus! (Mocht u de uitkomst willen weten: het poultje is gewonnen door de buurman die het maar even is gaan vragen aan de werklui. Het betrof Dunea die 2 huisaansluitingen kwam repareren.)

Geen communicatie over wat er gaat gebeuren dan wel welke organisatie er in de straat aan de slag gaat. Maar dus ook geen contactgegevens waar je terecht kunt met klachten over of ná de werkzaamheden. Begrijp me niet verkeerd, de mannen van Dunea hebben alles netjes teruggelegd maar dit was wel anders na aanleg van de glasvezelkabel een paar weken terug. Nog steeds liggen de tegels van onze stoepen los of zijn ze kapot teruggelegd. En dat in een straat waar veel oudere mensen lopen of gezinnen met kinderwagens.

Een veelgehoorde klacht de laatste tijd. Zo ook bij de bewoners van de Albert Verweystraat in Voorburg. Recent zijn ook daar de stoepen opengebroken voor werkzaamheden. Niet erg, maar helaas is er weinig tijd en aandacht in het dichtgooien en terugleggen gegaan. Scheve stoeptegels met omhoogstekende randen, brede gleuven tussen de tegels waar banden van rollators of kinderfietsjes in kunnen blijven steken dan wel een struikelgevaar voor mensen die minder goed ten been zijn.  De bewoners geven aan verschillende meldingen gemaakt te hebben bij de gemeente maar hebben het gevoel geen gehoor te krijgen.

De komende jaren blijft, zo niet wordt het drukker op straat. Zowel door meer gebruikers als ook alle ontwikkelingen en toepassingen (denk aan laadpalen of verdere uitrol glasvezel- en energienetwerk). Daarnaast moeten er ook beheer- en onderhoudswerkzaamheden plaatvinden. Als VVD Leidschendam-Voorburg vinden we dat een goede zaak maar wel altijd met 1 uitgangspunt: de buitenruimte moet altijd heel, veilig en toegankelijk zijn voor onze inwoners. Nou ja, misschien dan toch maar een setje schriftelijke vragen?

 

Fijne zomer!

Sabrina