Aanpak racend sluipverkeer door woonstraten

De VVD Leidschendam-Voorburg krijgt regelmatig melding over sluipverkeer dat door woonstraten racet. Op die manier proberen ongeduldige automobilisten een stukje file af te snijden. Het speelt vooral in woonstraten die parallel lopen aan drukke doorgaande routes, zoals bijvoorbeeld de Gouverneurkade en Wilhelminalaan in Voorburg of de Goudplevierlaan in Leidschendam. Deze straten worden gebruikt om files op de Laan van Nieuw Oosteinde of Heuvelweg te omzeilen. VVD-raadslid Ole Heil wil dat dit wordt tegengegaan en heeft vragen gesteld aan het college. 

 

Woonstraten niet bedoeld voor doorgaand verkeer  

Ole Heil: “Als doorgaande wegen in onze gemeente vast staan, zie je vaak dat ongeduldige automobilisten proberen sneller te zijn door een stukje door woonstraten te rijden. Daarbij wordt regelmatig heel hard gereden door straten die daar helemaal niet voor bedoeld zijn. Dit zijn plekken waar kinderen spelen die niet beducht zijn op hard rijdende auto’s. Het wordt tijd dat onze handhavers een stokje steken voor dit gevaarlijke rijgedrag.” 

 

De VVD Leidschendam-Voorburg wil weten of de gemeente hier ook klachten over ontvangt en wat handhaving hier tot nu toe tegen gedaan heeft. Ook wil de VVD weten welke instrumenten er zijn om hardrijders in woonstraten aan te pakken.