Blij met permanente plek Voorburgse Rugby Club

De Voorburgse Rugby Club (VRC) krijgt een permanente locatie op sportpark Westvliet. Tijdens de commissievergadering van de gemeenteraad spraken alle partijen hun steun uit voor dit voorstel van wethouder Astrid van Eekelen (VVD). VRC heeft zijn bestaansrecht meer dan bewezen in onze gemeente. Met dit plan is het voortbestaan van deze vereniging vastgesteld. Als alles verloopt zoals gepland, kan VRC per september 2022 verhuizen van de tijdelijke huisvesting aan De Star in Leidschendam naar sportpark Westvliet.

VVD Leidschendam-Voorburg is heel blij met de steun van de gemeenteraad. VVD-raadslid Harma Aris: ‘Sporten, bewegen en een actief verenigingsleven zijn cruciaal in onze samenleving. Onze opdracht aan het college was om een permanente locatie voor VRC te vinden. En dat is gelukt. Het plan biedt zelfs nog meer. Er komen ook 6 beachvolleybalvelden voor Volevo en 50 parkeerplaatsen bij. Dit alles is een prachtige toevoeging aan het sportaanbod in onze gemeente.’

Het plan is tot stand gekomen in hele goede samenwerking tussen de gemeente en de verenigingen. De verenigingen gaven in de vergadering aan heel blij te zijn met de voorgestelde locatie. VRC kan daar van 250 naar 500 jeugdleden groeien. Beachvolleyballers hoeven niet meer naar Scheveningen maar kunnen in onze eigen gemeente terecht. In januari stemt de gemeenteraad officieel over het voorstel. Zoals het er nu uitziet kan snel daarna begonnen worden met de aanleg van het kunstgras rugbyveld, de kleedkamers en de beachvolleybalvelden.