Prachtig plan voor toekomst Bibliotheek Leidschendam-Voorburg

De VVD is erg blij met het Toekomstplan voor de Bibliotheek van wethouder Astrid van Eekelen. Het plan is dinsdag unaniem aangenomen in de gemeenteraad. De huidige vestiging in Leidschendam verhuist naar de overkant van het Fluitpolderplein. Daarmee wordt de bibliotheek veel toegankelijker en blijft er ook in de toekomst een belangrijke bibliotheekfunctie in Leidschendam. Op de nieuwe locatie komen studieruimtes, leestafels en horeca voor een ‘huiskamergevoel.’ Ook is er geld vrijgemaakt om een plan te maken voor de combinatie van de bibliotheek in Voorburg met een theater.

Wat de VVD betreft moet de bieb een plek zijn en worden voor jong en oud en liefhebbers van lezen en cultuur. Voor laaggeletterden en mensen die ondersteuning nodig hebben bij de digitalisering van de maatschappij. Voor ondersteuning van scholen, enz. Er is ruimte nodig voor boeken en moderne uitleenfuncties, veilige en rustige plekken om te lezen, studieplekken, ruimte voor cursussen, lezingen, signeersessies, horeca en dat liefst voor alle inwoners op maximaal 10 minuten fietsafstand. Kortom dat betekent eisen aan locaties, gebouwen en een goede bibliotheekorganisatie die samenwerkt met partners.

VVD Raadslid Harma Aris is zeer te spreken over de uitkomst: ‘Wat mij betreft voldoet dit plan aan al die eisen. Na een goede inventarisatie, een uitgebreid inspraak traject, en diverse locatieonderzoeken ligt er nu een plan waar de VVD heel blij mee is. Door de keuze van de locaties wordt geïnvesteerd in Leidschendam-Noord en in de Julianabaan in Voorburg. Voor beide gebieden een welkome versterking.’ 

Tweede succesvolle cultuurplan

Net als over de toekomst van de theaters in Leidschendam-Voorburg bestond ook over de bibliotheek al jarenlang een politieke discussie. VVD wethouder van Cultuur Astrid van Eekelen heeft beide discussies in korte tijd weten te beslechten door haar voorstellen met succes door de gemeenteraad te loodsen.

Harma Aris: ‘Het was geen gemakkelijke opdracht die onze wethouder Astrid van Eekelen aan het begin van de raadsperiode kreeg. Een plan opleveren voor een toekomstbestendige bibliotheek, terwijl het budget daarvoor beperkt is. Ze heeft er keihard aan getrokken en het toch maar mooi geflikt. Daar mogen we met zijn allen trots op zijn.’