VVD Leidschendam-Voorburg presenteert verkiezingsprogramma

‘Ruim baan voor een veilig, groen en ondernemend Leidschendam-Voorburg!’

De VVD Leidschendam-Voorburg staat voor een veilige, groene en ondernemende gemeente. Een gemeente die bovendien goed bereikbaar is, waar mensen prettig wonen en die de financiën goed op orde heeft. Die herkenbare punten vormen de ruggengraat van het verkiezingsprogramma 2022-2026 dat de VVD Leidschendam-Voorburg heeft gepresenteerd.


VVD Leidschendam-Voorburg zet succesvolle lijn door

De VVD Leidschendam-Voorburg trekt met dit programma de succesvolle lijn van de afgelopen jaren door. De liberalen zetten in op goed onderwijs, mooie sportclubs, veilige straten en goede zorg. Ze pakken tekorten en wachtlijsten in de zorg van onze kinderen en ouderen aan. De lokale VVD wil investeren in wijken om deze volop groen, heel en schoon te houden. Parkeren blijft gratis en dat alles met behoud van betaalbare lage lasten en een gezond huishoudboekje.

Lijsttrekker Astrid van Eekelen: ‘Met dit programma gaan we door waar we al jaren hard voor knokken. Corona heeft ons overvallen en ons leven overhoopgegooid, maar we zijn niet bij de pakken neer gaan zitten. Samen met ondernemers richtten we een platform op en zorgden we voor veilig winkelen en extra terrasruimte. De gemeente stond klaar voor iedereen die hulp nodig had in deze moeilijke tijd. Maar we bleven ook hard werken aan de andere onderwerpen: parkeren bleef gratis. Het afvalsysteem hebben we werkend gemaakt, we zorgden voor extra ogen en oren op straat door meer BOA’s en cameratoezicht. De 2 theaters zijn behouden, er is geïnvesteerd in de huisvesting van onze sportclubs en de bibliotheek en de rugbyclub krijgen een mooie nieuwe plek. En dat alles ook nog eens in een financieel gezonde gemeente.’

Herkenbare en nieuwe programmapunten

Naast bestaande en hele herkenbare VVD-punten staat het programma ook vol met nieuwe ideeën en thema’s. Zo wil de VVD Leidschendam-Voorburg onder andere een investeringsfonds voor sportaccommodaties in het leven roepen, een jaarlijkse gemeente-enquête introduceren en een integraal gemeentebeleid voor statushouders invoeren.

Facebook-Live sessie

VVD Leidschendam-Voorburg organiseert donderdag 27 januari 20:00u een Facebook-Live sessie waarin Astrid van Eekelen verder ingaat op het programma. Iedereen is welkom om deel te nemen en mee te praten. Volg hiervoor de Facebook-pagina van VVD Leidschendam-Voorburg.