Gerco van der Wal

“De gemeente dient het kader te schetsen waarin inwoners zelf vrij en fijn kunnen leven en ondernemen”

Personalia
Geboren in 1985 te Dordrecht en opgegroeid in Alphen aan den Rijn en nu samenwonend in Voorburg-Noord. Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit Leiden en sinds 2 jaar werkzaam als arts-onderzoeker (promovendus) orthopaedie in het LUMC. Daarnaast werk ik als dienstdoend arts voor verpleeg- en verzorgingshuizen in de regio. In mijn vrije tijd sport ik graag (o.a. voetballen bij Forum Sport), klus ik regelmatig (doe-het-zelf) en volg ik de politiek.

Biografie
Ik ben opgegroeid in Alphen aan den Rijn, een gemeente die lijkt op Leidschendam-Voorburg, met een stedelijk gebied en een mooi, open buitengebied. Na het VWO ben ik gestart met de opleiding Geneeskunde in Leiden. Door mijn opleiding tot arts en mijn huidige werkzaamheden, heb ik mijzelf op meerdere vlakken kunnen ontwikkelen. Daardoor ben een open, rustig maar tegelijkertijd daadkrachtig persoon, die graag in teamverband, overal het uiterste voor iedereen uit wil halen.

Iedereen is verantwoordelijk voor de invulling van zijn/haar eigen leven. Hier hoort ook bij dat wij elkaar helpen waar nodig. Dit geldt dus ook voor de gemeente, zij moet alle ruimte bieden aan inwoners en ondernemers om zelf het leven te maken, én mensen net dat steuntje geven zodat ze hun leven weer kunnen oppakken.

Leidschendam – Voorburg is een fijne gemeente om in te wonen maar om ervoor te zorgen dat dit de komende jaren ook zo blijft, is een koerswijziging noodzakelijk. De gemeentelijk financiën en leefbaar staan onder druk. De gemeente leent nu miljoenen per jaar, waardoor grote schulden ontstaan, en toch gaat de service (lees: o.a. het afvalbeleid) achteruit. Dit kan en moet beter kunnen, hiervoor wil ik mij graag inzetten.

Staat voor
– Een gemeente die het kader schetst waarin inwoners zelf kunnen leven.
– Verantwoordelijk omgaan met belastinggeld en zeker geen schulden maken.
– Ouderen moeten zo lang mogelijk fijn in vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

Wijken
Voorburg-Noord, Bovenveen