Jason van der Helm

Jason van der Helm

Wie ben ik?

 

Mijn naam is Jason van der Helm, ik ben 27 jaar en werk in het dagelijks leven voor de Tweede Kamerfractie van de VVD. Hiervoor heb ik Bestuurskunde gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Sinds medio 2012 ben ik lid van onze mooie partij en zet ik mij op verschillende manieren in. Zo heb ik eerder van 2013 tot 2017 deel uitgemaakt van het bestuur van ons netwerk en doe ik dit sinds begin 2021 met veel plezier weer. 

 

Als Bestuurskundige kijk ik graag naar vraagstukken in het openbaar bestuur. Vaak zijn deze vraagstukken het meest concreet zichtbaar op gemeenteniveau. Ik wil binnen ons netwerk bijdragen aan het koppelen van gemeentelijke vraagstukken aan andere gremia. Voor mij zijn daarbij twee zaken van belang. Allereerst is dat inhoud, maar daarbij hoort ook gezelligheid. Als bestuurslid van ons netwerk organiseer ik daarom graag politieke caf├ęs en uitstapjes naar bijvoorbeeld de Tweede Kamer en het Europees Parlement. Ook houd ik mij bezig met het aanbod van Opleiding en Training.

 

Naast mijn werkzaamheden verdiep ik mij graag in de parlementaire geschiedenis, houd ik van gezellig eten of een borrel drinken met vrienden en kijk ik regelmatig naar documentaires, series of films die betrekking hebben op geschiedenis en politiek.