Bart Eleveld

“Ondernemers zijn de jus over de saaie gekookte aardappel die de gemeente is en moet zijn.”

Personalia
24 juni 1983 geboren te Leidschendam
Studeerde Commerciële Economie en Bedrijfskunde
Werkt als docent Economie bij mboRijnland
Woont in Damsigt
Is in 2010 getrouwd
Heeft 2 kinderen (jongen uit 2014 en meisje uit 2016)

Biografie
Op 24 juni 1983 ben ik geboren in ziekenhuis Antoniushove te Leidschendam. Na gewoond te hebben in De Tol, het Raadhuiskwartier, Bovenveen en het Damcentrum woon ik nu in Damsigt. Op de Haagse Hogeschool heb ik Commerciële Economie en Bedrijfskunde gestudeerd. Na 19 jaar bij Albert Heijn te hebben gewerkt sta ik nu als docent Economie voor de klas bij mboRijnland op het Fluitpolderplein. Hier kan ik mijn passie voor de detailhandel en ondernemen kwijt.

De ondernemersroots gaan ver terug. Mijn opa had in de tweede helft van de 20e eeuw reeds een schoenenwinkel in de Herenstraat in Voorburg. Ik ben dan ook van mening dat ondernemers de jus zijn over de saaie gekookte aardappel die de gemeente is. Degelijk, maar saai. En dat is eigenlijk maar goed ook. De gemeente moet degelijk zijn als het gaat om de taken die ze uitvoert. Een goed werkende afvaldienst bijvoorbeeld. Zorgen voor een uitstekende bereikbaarheid, een verzorgde buitenruimte en een veilige leefomgeving. Als het om ondernemen gaat moet de gemeente vooral ruimte geven. Geef de ondernemers de ruimte en er ontstaan mooie dingen.

In 2014 ben ik de gemeenteraad in gegaan. Dit om mee te praten over zaken die er toe doen, in plaats van langs de zijlijn te roepen. Wat er gebeurt in en met Leidschendam-Voorburg gaat me aan het hart en daar wil ik graag op een positieve manier aan bijdragen. Zo vind ik het belangrijk dat ondernemers de ruimte krijgen om te kunnen ondernemen; dat de gemeente met ze mee denkt in mogelijkheden in plaats van roept wat er allemaal vooral niet kan. Bruisende dorpskernen zijn niet maakbaar door de gemeente, maar ontstaan door inzet van inwoners en ondernemers. Daarvoor moeten de randvoorwaarden wel op orde zijn; uitstekende bereikbaarheid bijvoorbeeld. Dus voor de komende jaren geldt voor mij; breng de basis op orde en geef vooral ruimte!

Staat voor
– Een gemeente die ruimte geeft
– Bruisende dorpskernen
– Een uitstekende bereikbaarheid

Wijken
Leidschenhage, Schakenbosch en Duivenvoorde